beheerder/ september 9, 2018/ Geen categorie

In mijn praktijk voor voetreflexmassage in Eindhoven gaat het niet altijd om voetmassage alleen.  Vaak wordt ook om raad gevraagd over van allerlei of wordt mij gevraagd wat mijn idee is over dit of dat onderwerp.
Over deze onderwerpen schrijf ik iets op dit blog.

Superfood

Het begrip superfood is ontstaan doordat in bepaalde voedingsmiddelen een grote hoeveelheid vitaminen en andere goede voedingsstoffen zouden zitten.

In mijn ogen alleen erg jammer dat die supervoeding dan ook gelijk uit verre landen gehaald moeten worden.

Wat is er mis met bijvoorbeeld boerenkool of walnoten?

Globaal gezegd: ons lichaam is opgebouwd uit mineralen en de goede werking van de processen in de cellen wordt ondersteund door vitaminen.

Mineralen hebben we altijd nodig

Om het lichaam gezond te houden hebben we dus met name bouwstenen (mineralen) nodig en helpers (vitaminen) om de processen goed te laten verlopen. Die helpers hebben we ook nodig om ongeregeldheden (ziekten) te bestrijden. Denk aan vitamine c, vitamine E, omega 3 vetzuren etc.

Bij goede voeding gaat het vooral om gevarieerd eten. Ons lichaam heeft behoefte aan bouwstoffen en die komen uit groenten en vlees.

Je kunt wel allemaal duur superfood kopen en eten maar op moleculair niveau zitten die zelfde stoffen gewoon in onze boerenkool. Daarbij komt, je kunt wel veel van bepaalde mineralen en vitaminen binnen krijgen maar jou lichaam gebruikt wat die nodig heeft en de rest wordt weer verwijderd. Dus een overdaad aan goede voeding (in 1 keer) heeft geen zin.

Dagelijks een gevarieerde hoeveelheid groenten en fruit eten, dat heeft zin.

Chemische stoffen

Dat wij daarnaast ons lichaam vol willen stoppen met chemische stoffen moet iedereen zelf weten maar bedenk wel, we mogen en willen geen chemisch afval in de bodem dumpen maar we gooien ons eigen lichaam er wel vol mee. Niet slim.

Ons lichaam kan iedere vorm van natuurlijke stoffen prima afbreken maar chemisch stoffen, daar kan ons lichaam niets mee. Het zal deze stoffen opzij zetten of proberen direct weg te werken.

Popped wheat seeds full with food additive

Denk hier eens over na: als je veel chemisch bewerkt voedsel eet en je bedenkt dat jou lichaam daar niets mee kan en het deze stoffen opzij zet totdat het weggewerkt kan worden (jou lichaam zal altijd eerst voorrang geven aan natuurlijke voeding om te verwerken), dan kan het zijn dat jou overgewicht veroorzaakt wordt door al die opgehoopte chemische afval stoffen.

Bedenk dus dat niet alles wat van ver komt ook direct beter is. Eet liever gewoon van eigen bodem maar dan wel voedsel dat zo min mogelijk is bespoten of (chemisch)bewerkt.

Tom Hagedoorn