beheerder/ september 14, 2018/ Geen categorie

In mijn praktijk voor voetreflexmassage in Eindhoven gaat het niet altijd om voetmassage alleen.  Vaak wordt ook om raad gevraagd over van allerlei of wordt mij gevraagd wat mijn idee is over dit of dat onderwerp.
Over deze onderwerpen schrijf ik iets op dit blog.

Iedere avond vlees

Iedere dag vlees

Dit was de kop van een artikel in het ED geschreven door Ozcan Aktol.

In het milieu waar hij is opgegroeid (de sociale onderklasse zoals hij het zelf noemt) hadden ouders geen benul van belangrijke voedingstoffen en hoeveelheden daarvan. Gewoon omdat het hun nooit was uitgelegd. En dan kun je ook niet verwachten dat zij hun telgen het goede voorbeeld kunnen geven. Het was gewoon iedere dag vlees eten om m.n. te laten zien hoe goed het hun ging.

Vroeger in de westerse wereld

Dit is in onze cultuur natuurlijk ook gebeurt. Vroeger hadden alleen de rijken de mogelijkheid om iedere dag vlees te eten en de armen aten kool en andere eenzijdige voeding. Naarmate men rijker werd, werd er ook meer vlees gegeten. En nu zijn we zo rijk dat we groenten en vlees uit de hele wereld laten komen om maar te kunnen eten wat we willen en wanneer we willen. Dat dit vaak tot gevolg heeft dat het gezonder is omdat we zo divers eten is natuurlijk aardig meegenomen.

En omdat we nu meer leren over het hoe en waarom van voeding gaan we in de hogere sociale klassen langzamerhand over op niet wat kan maar wat verantwoord en beter is voor onze gezondheid en die van de natuur.

Al met al heeft ons eet gedrag veel met educatie te maken want hoe rijker we werden hoe meer we gingen studeren en hoe meer we zijn gaan nadenken over voeding.

educatie over voeding is alles

Dit is m.n. zo in de westerse wereld. Er zijn echter nog heel veel landen waar de educatie over voeding nog in de kinderschoenen staat.

Alles valt of staat met educatie