Massage van rusteloze benen

Mijn behandeling van rusteloze benen bestaat uit het masseren van de boven en onderbenen.
Daarnaast doe ik een meting naar de behoefte aan magnesium, ijzer en omega3 vetzuren.

Mijn ervaring is dat de benen, bij mensen die rustloze benen hebben, bijzonder pijnlijk zijn. Toch is de pijn aan het einde van de behandeling een stuk minder.

Ook blijkt dat na 3 behandelingen de klachten sterk zijn vermindert.

Ik zie u graag in mijn praktijk voor een 1ste onderzoek.

Onderstaand een beschrijving van RBS

volgens www.rustelozebenen.info
Het hebben van rusteloze benen staat ook bekend als het Rusteloze Benen-Syndroom (RBS) of het Restless Legs Syndroom (RLS).
Wanneer je daar last van hebt, heb je sterk de behoefte om je benen te blijven bewegen. In de meeste gevallen doet het geen pijn, maar het leidt vaak tot vervelende klachten die je leven sterk kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan kriebelende en branderige benen, jeuk, kramp en regelmatig het gevoel hebben dat je wilt schoppen.

Mannen en vrouwen kunnen hier beiden last van krijgen. Mensen die een groter risico lopen zijn de 65 plussers. Heb jij last van RBS?
Bel mij dan voor een afspraak. We kunnen dan eerst een paar metingen doen zodat we weten waar we de oorzaak moeten zoeken.

De klachten die bij dit syndroom horen, komen voornamelijk voor in een toestand van rust. Voor veel mensen dus in de avond en ’s nachts. Hierdoor kan het ritme van de dag en nacht verstoord raken. Doordat je steeds de drang hebt om te bewegen, kom je moeilijker aan ontspanning toe. Voor veel mensen is het lastig de slaap te vatten. Dit kan leiden tot oververmoeidheid en een gebrek aan slaap. Daarom gaan RBS en een slaapstoornis vaak samen. Een huisarts kan slaappillen voorschrijven voor een goede nachtrust en verdere ontspanning.
Oorzaken

Tot op heden is de daadwerkelijke oorzaak nog niet gevonden. Er zijn wel factoren die mogelijk van invloed zijn. Waar men elkaar in lijkt te steunen, is dat het hebben van rusteloze benen een connectie heeft met de stof dopamine. Deze stof wordt in de hersenen aangemaakt. Waarschijnlijk hebben mensen met restless legs een probleem met de aanmaak en het doorgeven van dopamine.
Bron: http://www.rustelozebenen.info/

 

In de meeste gevallen gaan mensen met rusteloze benen klachten eerst naar een dokter die dan doorverwijst naar een fysiotherapeut.

U kunt zelf beslissen of u een afspraak met mij wilt maken om een andere manier van aanpak te proberen.

Met vriendelijke groet,

Tom Hagedoorn