Voetreflexmassage geeft rust

Tom Hagedoorn natuurgeneeskundig therapeut

Reflexzonemassage staat van oudsher bekend om zijn rustgevende werking.
Rust in de spieren geeft rust in het hoofd en daarom kan een reflexzonemassage zo’n gunstig effect hebben in tijden van stress.

Zoals een cliënt iedere keer zegt: voor mij is deze behandeling een moment van mindfulness, ik kom weer helemaal tot mijzelf.

Voor velen is dat half uur of uur (je kunt zelf bepalen hoelang je gemasseerd wilt worden) iedere keer weer een moment van totale ontspanning. Ontspanning die zij nodig hebben om de druk van het dagelijkse leven aan te kunnen.

Reflexzonemassage voor je gezondheid

Veel mensen vinden het een raar idee dat een voet en been massage kan helpen bij het oplossen van gezondheidsproblemen. Toch wordt het al duizenden jaren juist daarvoor gebruikt.

Op de voeten en de benen zitten contactpunten die in verbinding staan, direct of via de zenuwbanen, met allerlei spieren en organen door het hele lichaam.
Het bewerken of masseren van deze contactpunten geeft een impuls aan de corresponderende lichaamsdelen om te ontspannen en daardoor beter te doorbloeden en daardoor beter te functioneren. Simpel maar effectief.

Ziedaar waarom reflexzonemassage zo’n enorm veelzijdige werking kan hebben. Niet alleen ontspannen maar tegelijkertijd werken aan je gezondheid.

Welke klachten zijn te behandelen met reflexzonemassage

Zoals u uit bovenstaand wel op kunt maken zijn de gezondheidsklachten die behandeld kunnen worden met reflexzonemassage legio.
Vaak zijn fysieke en geestelijk klachten aan elkaar gekoppeld. Zo kan stress op het werk tot gevolg hebben dat er klachten ontstaan als:
burnout, schouder-, bekken- en rugpijnen en doorstromingsklachten in het algemeen.
Maar ook darmproblemen kunnen zorgen voor bekken en lage rug pijnen.
En dan hebben we het nog niet eens over een hormonale disbalans. De problemen die daaruit kunnen ontstaan zijn er teveel om op te noemen.

Het effect van reflexzonemassage is dat het lichaam in eerste instantie altijd zal proberen een vorm van balans te vinden. Een homeostase binnen de verschillende functies in het lichaam.
Of dat nu gevonden gaat worden in een totaal rust moment of in een beter laten werken van de organen is van te voren nooit te voorspellen.
Wat zeker is, is dat er iets gebeurt
Mijn standaard werkwijze is dan ook altijd, in eerste instantie, gericht op het geven van ontspanning.

Specialisatie

Met meer dan 12 jaar ervaring ben ik mij echter ook gaan specialiseren in het behandelen van specifieke been klachten.

Pijn in de benen kan vele oorzaken hebben maar één ding is zeker, een goede been massage geeft verlichting van de klachten. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in beenmassage. Beenmassage geeft een goed resultaat bij de behandeling van etalage benen, onrustige benen, MTSS en compartiments syndroom.

Waarom heeft u beenklachten

Op de meeste sites die over deze been problemen gaan zult u lezen dat de oorzaak meestal in verstopte aderen gezocht moet worden. Wat u niet verteld wordt is waarom u dan wel verstopte aderen heeft.

Het is allemaal leuk en wel om een naam bij een soort klacht te vinden maar dan is er nog geen oplossing. Dit is wat je vaker ziet in de reguliere geneeskunde: geef een klacht een naam, dan is het goed. maar een specifieke oplossing voor die klacht is er niet. men gaat weer over tot een algemene behandeling.

In het geval van etalage benen, rusteloze benen en compartimentssyndroom wordt meer bewegen als remedie aangedragen en moet je er van uit gaan dan een verbetering van de klachten minimaal 3 maanden gaat duren.

Mijn oplossing

Mijn idee is dat het oplossen van het probleem sneller moet kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat  besproken wordt wat de mogelijke definitieve oplossing van het probleem is. U wilt de klachten toch niet terug laten komen?

Belangrijk bij de behandeling is dat ik uitleg geef over hoe de klacht waarschijnlijk is ontstaan. Weet u namelijk hoe uw klacht is ontstaan dan kunt u beter werken aan het oplossen van de klacht en het niet terug laten keren van die klacht.

Normaal gesproken zie ik  bij de meeste cliënten in 4 behandelingen, binnen 2 weken, sterke verbetering optreden.
Lees verder bij de links boven aan de pagina voor diverse problemen.

 

Ik verwelkom u graag in mijn praktijk in Eindhoven.

Tom Hagedoorn